Home Seminarul Biblic Baptist Timişoara

„Și ce-ai auzit de la mine în fața multor martori, încredințează la oameni de încredere, care să fie în stare să învețe și pe alții”

(2 Timotei 2:2)

NOU! CURSURI OFERITE DE SBBT ÎNCEPÂND DIN TOAMNA 2022

Program cursuri MABS 2015-2016 SLUJEŞTE BIBLIC GÂNDEȘTE BIBLIC

Imagini din timpul cursurilor

Imagini

SCURT ISTORIC AL ȘCOLII NOASTRE

În 1990 un grup de pastori baptiști români au luat legătura cu Seminarul Teologic Baptist Central din Minneapolis (MN) cerând asistență în ce privește pregătirea teologică avansată. Până în Decembrie 1989, sub regimul represiv dictatorial al lui Nicolae Ceausescu, acestor baptiști li s-a refuzat oportunitatea de a începe școli sau primi educație în singura școală teologică care exista în țară. La acel moment, aproximativ 100 de pastori baptiști păstoreau aproximativ 1100 de biserici.

Seminarul Central a răspuns acestei cereri în 1993, oferind în Zalău un curs din cadrul programului de Master of Arts in Theological Studies. Instituția a stipulat atunci două condiții: fiecare student trebuie să înțeleagă Engleza vorbită și scrisă, precum și să fie în stare să scrie lucrări în limba Engleză.

Datorită unui interes copleșitor și entuziast în acel curs, instituția a decis să ofere atât diploma de Master of Arts, cât și Master of Divinity în Romania. Biserica Baptistă Emanuel din Arad, păstorită de fratele Beniamin Costea (un student de la acel prim curs) și-a oferit cu bucurie facilitățile. În 1994, profesori din campusul din Plymouth  (MN) au început să călătorească regulat spre România. În acest mod, s-a născut Seminarul Baptist Central Arad, Romania.

Până în 2010, Seminarul din Arad a avut 7 ceremonii de absolvire, în care au absolvit aproape 150 de studenți. Această cifră reprezintă aproape o cincime din pastorii baptiști și plantatorii de biserici care lucreaza în prezent în România. În plus, mulți din acești păstori, împreună cu alți abslovenți, sunt implicați în eforturi viguroase de plantare de biserici și de educație în alte țări europene ca Ungaria, Ucraina și Austria. Însă, din 2013, dupa 20 de ani de suport continuu  pentru extensia din România, Seminarul Baptist Central și-a restras operațiunile din România, lăsând în urmă o moștenire binecuvântată de pregătire pastorală biblică de calitate.

După multă considerație rugativă, echipa profesorală a campusului din România a căutat să exploreze alte oportunități pentru continuarea acestei moșteniri. Prin harul lui Dumnezeu, a fost stabilit un contact cu The Master’s Academy International (TMAI)- un consorțiu de școli teologice evanghelice conservatoare răspândite pe tot globul și în care predau absolvenți ai Seminarului Master’s (Sun Valley, CA)  și mai ales, cu una din școlile membre ale TMAI în  Europa- Centrul de Instruire Biblică Europeană (EBTC) din Berlin, Germania.

Cu voia Domnului și prin ajutorul fraților creștini de la EBTC și TMAI, cursurile școlii vor reîncepe în toamna lui 2015 sub un nume nou- Seminarul Biblic Baptist Timișoara la o nouă adresă:str. Căpitan Dan, nr.20 (la aceeași adresă unde funcționează Institutul Biblic Baptist).

Rămâne însă aceeși dorință de oferi educație teologică de calitate generațiilor noi de slujitori!

SOLI DEO GLORIA!

Română English